Projecten

Onkruidbestrijder

De nieuwe onkruid bestrijd machine met GPS van Willems Techniek is een efficiënte machine waarmee je 6 rijen, oftewel 2 bedden, tegelijk kunt spuiten. Ook kan de machine omgebouwd worden om te kunnen schoffelen. Daarnaast zijn de rijenspuitafstanden gemakkelijk af te stellen en heeft het een werkbreedte van 3300mm. Door de zijarmen in te klappen is de machine gemakkelijk te vervoeren over de openbare weg. Door de machine aan de voorkant van de tractor te koppelen, houd je een beter overzicht over de machine en het perceel.

De rijenspuit bevat de opbouwset met LvS-techniek van Agricult. De voordelen van deze set zijn:

  • Weinig vullen, grote capaciteit, minder gewicht, gemakkelijk om werkgangen te combineren.
  • Driftarm en geschikt voor alle gangbare middelen.
  • Ongevoelig voor verstoppingen en gemakkelijk te reinigen.
  • Inclusief GPS, dit betekent:

*De afgifte reageert op verandering van de rijsnelheid

*Optie op meerdere afgiftegroepen. I.v.m. hogere dosering rijsporen

Naast de bovengenoemde voordelen heeft het nog een economisch voordeel: Op de machine is een subsidie te verkrijgen van maar liefst 25% op de aanschafwaarde. Alles bij elkaar betekent dit: minder middel, emissie, tijd en kosten en dus meer opbrengst.

Pottenklem

De pottenklem is op aanvraag van een klant gemaakt. Dit hulpstuk kan potten van een diameter van 42 tot en met 90 centimeter oppakken. Naast dat de medewerkers de zware potten niet meer hoeven op te tillen, gaat het verplaatsen van de potten ook sneller. Door middel van de hydraulische snelwissel is de pottenklem eenvoudig en snel aan te koppelen in dit geval, een loader.

Compostverdeler

De plantenteelt kent nog niet veel machines die het mensenwerk wat kan verlichten. Willems Techniek ziet kansen in de markt en is daardoor op aanvraag van een plantenteler het project van compostverdeler gestart. Tot voor kort moesten medewerkers de compost handmatig verdelen wat veel arbeidskosten opleverd. Omdat de arbeidskosten hoog zijn, zijn we naar oplossingen gaan zoeken waardoor de kosten van het verdelen van compost verminderd.

Hiervoor is de compostverdeler ontwikkeld. De compostverdeler verdeelt het compost tussen de planten over het land. Door de compost aan te brengen over het land ontstaan er diversen voordelen. Zo zal de grond aanzienlijk langer vochtig blijven, het bodemleven word gestimuleerd, minder kans op schimmels en ziektes en het vertraagt het groeien van onkruid.

De afstellingen zijn eenvoudig mechanisch regelbaar tot de ideale stand. Daarnaast worden de vijzels met behulp van hydraulische motoren aangedreven. Ook het laden van de compostverdeler is eenvoudig. Door middel van hydraulische cilinders kan de compostverdeler gekanteld worden zodat de compost geschept kan worden.

Egaliseerunit

Deze machine wordt gebruikt voor de grond achter de tractor en tussen de plantenrijen te egaliseren. Hierbij zijn de spoor- en egaliseerbreedte afhankelijk van elkaar in te stellen. Daarnaast zijn de egaliseerbalken afhankelijk in hoogte in te stellen en demontabel. Om de grond in de rijsporen los te ‘krabben’ zijn er cultivatortanden bevestigd.

Balenriek

Deze balenriek is op verzoek van de klant ontworpen met een kantelbaar kopschot. Hierdoor is de hoogte variërend tussen de 1,10 en 1,75 meter. Daarbij heeft de balenriek een werkbreedte van 1,50 meter.

Sneeuw- en zandschuif

Een 2 meter brede sneeuw- en zandschuif is ontworpen voor op een Giant wiellader. Met behulp van de hydraulische snelwissel is de schuif snel en eenvoudig aan te koppelen.

Gegalvaniseerde buizenwagen

Op aanvraag is er een gegalvaniseerde buizenwagen ontwikkeld voor buizen met een lengte van 6 meter. De buizenwagen is gemaakt voor een capaciteit van +/- 200 beregeningsbuizen. Ook is er een extra opberg kist gemaakt voor het vervoeren en opslaan van slangen en koppelingen. Deze opdracht is geheel uitgewerkt van idee naar concept, van concept naar tekening en van tekening naar gerealiseerde buizenwagen.

Vervoersunit

Speciaal voor een klant is deze vervoersunit ontwikkeld. Het probleem was dat vervoeren van steek- en vormsnoeimachines erg traag verliep. Er is een vervoersunit gemaakt om dit proces sneller te laten verlopen. Door middel van de hydraulische hef op de trekker kan de vervoersunit gemakkelijk horizontaal op de grond geplaatst worden. Om vervolgens de machines eenvoudig erop te laten rijden en vast te zetten.

Willems Techniek
Hulsbeek 4
5446 PR Wanroij

info@willems-techniek.nl
+31 (0) 6 46 51 77 93
KvK: 69051399